Рис Лазер для плову
Саме зі Сходу прийшов рис, який спочатку вирощували в Індокитаї і Малайзії, а потім його стали вирощувати в Японії і навіть Узбекистані. Рис лазер узбецький найчастіше потрапляє на стіл. Це смачний і корисний продукт, який має довгу форму і тверду текстуру. Однак під час приготування він стає неймовірно смачним і поживним.
З цього длиннозернового хорезмського рису, що має безліч назв: лазер, лазурний, лазар, лазар виходить дійсно справжній ташкентський плов. Білий з легким кремовим відтінком, напівпрозорий рис має багато чудових якостей – він досить м'який, крахмалист, великі, біло-матові рисинків багаторазово збільшуються при варінні. Лазар дуже смачний, але його особливість не повністю просочуватися зирваком подобається не всім. Лазер не замочують надовго, його достатньо замочити вже під час варіння зірвака, хвилин за сорок до закладки в казан. Він досить швидко готується і добре тримає форму
Рис потрібно промити прохолодною водою до "чистої води" і замочити в теплій, підсоленій на 30-40 хв. Можна це зробити, коли вже буде варитися казан (соус).
Нюанс третій. Цибуля. Говарят, потрібен білий. На мій погляд, різниці немає. Ви це не відчуєте.