Ягоди годжі
Для поліпшення зору. В ягодах годжі знаходиться така речовина, як зеаксантин. Ця речовина являє собою з'єднання, яке пов'язане з активністю вітаміну А. Цей вітамін знаходиться в тканини ока, він запобігає розвиток таких вікових захворювань, як дегенерація сітківки і макулярна дегенерація.
ималайские ягоди володіють широким спектром корисного впливу на організм: завдяки високому вмісту вітаміну С, вони є сильним антиоксидантом, що уповільнює вікове зміна тканин, шкіри і органів; покращують еластичність м'язів і судин, знижують рівень шкідливого холестерину, відновлюють діяльність серцево-судинної системи, нормалізують артеріальний тиск, регулюють освіта наднирковими інсуліну (інструкція по застосуванню буркуну лікарського розміщена тут) і стабілізують цукор в крові, високий вміст каротину (про користь моркви прочитайте тут) сприяє поліпшенню зору, відомі випадки лікування сліпоти при використанні ягід складі терапії; міститься в плодах елемент германій входить до складу онкологічних препаратів, тому ягоди Годжі рекомендовані для профілактики ракових пухлин, для їх лікування спільно з медикаментозними засобами; гімалайські плоди поліпшують мозкову діяльність, знижують ризик виникнення атеросклерозу (лікування розсіяного склерозу в Росії), підвищують увагу і пам'ять, знімають шкідливі прояви стресу, при запальних процесах прийом ягід знижує шкідливий вплив токсинів на організм, покращує склад лімфи, ягоди, благотворно впливають на репродуктивну функцію, лікують чоловіче і жіноче безпліддя (про лікувальні властивості ярутки польовий для чоловіків написано в цій статті) і нормалізують рівень статевих гормонів, завдяки чому підвищується лібідо, у жінок зникають неприємні симптоми клімаксу і ПМС; амінокислоти, що містяться в плодах, сприяють поліпшенню роботи шлунку, кишечника і печінки (про симптоми і лікування гепатиту С народними засобами написано тут); завдяки унікальному складу, ягоди сприяють схудненню (відгуки на застосування чайного гриба прочитайте на цій сторінці), з'їдена їжа перетворюється в енергію, а жирові запаси поступово розщеплюються, при цьому зберігається високий життєвий тонус і працездатність.
Щоб вичавити з ягоди корисні властивості, необхідно правильно її приготувати. Наприклад, зібраний урожай розкласти в сухому, захищеному від опадів місці і сушити до повного висихання. Про це просигналізує растрескивающаяся і лущиться шкірка ягоди. Пам'ятаєте, в цьому випадку не варто поспішати і підганяти процес, використовуючи піч або іншим електроприлади. Сушені ягоди зберігають свої властивості протягом року, а після необхідно оновити вітамінні запаси.
торою рецепт ще простіше. Просто не забувайте додавати ягоди годжі в свої улюблені страви – каші, наприклад ранкову вівсянку, коктейлі і йогурти, салати та сухі сніданки, в солодку, і не тільки, випічку і навіть у перші страви і плов. Але разом з тим не перестарайтеся, в день можна з'їдати не більше 20-30 г ягід. Ця доза показана для дорослої людини, але якщо ви тільки знайомитеся з цими ягодами, доза повинна бути значно меншою, щоб переконатися, що продукт немає алергії.