Рецепти з кіноа
Кіноа з чорною квасолею
150 г кіноа
150 г замороженої кукурудзи
100 г чорної квасолі
1 червоний солодкий перець
1 цибулина
350 мл овочевого бульйону
3 зубчики часнику
1 ст. л. кукурудзяної олії
Маленький пучок кінзи
Щіпка зіри
Щіпка кайенского перцю
Чорний перець
Фасоль замочить на 8 часов, сменить воду, отварить до готовности (1 час). Воду слить. Киноа замочить в холодной воде на 1 час, откинуть на сито, обсушить. Сладкий перец очистить от семян, мякоть нарезать кубиками. Лук и чеснок измельчить, обжаритьсо сладким перцем в масле на среднем огне, 5 мин. Добавить фасоль и киноа, влить бульон, довести до кипения, накрыть крышкой, готовить 20 – 25 мин на маленьком огне. За 5 мин до готовности положить кукурузу, зиру, кайенский и черный перец, соль, измельченную кинзу. Это блюдо можно подавать горячим и холодным. Добре поєднується з гострим курчам, авокадо, сметаною.
З якими продуктами ви рекомендуєте поєднувати кіноа?
З овочів я б віддав перевагу обсмаженою баклажкам, солодкого перцю, кабачків, цибулі репчатому і порей. Плюс помідори, цукіні, шпинат, спаржа, морква, кукурудза, селера стеблової, горошок зелений, свіжі огірки і редис. З бобових – нут і квасоля. Підійдуть перепілка, курка і індичка, також гриби. І морепродукти – мідії, кальмари, креветки.
Чим приправляти?
Чебрецем, базиліком, розмарином, кінзою, петрушкою, зеленою цибулею, часником, лаймом. З спецій - кмином, куркурмой, перцем чилі.
Що оригінального можна приготувати з кіноа?
Ось тут доречні будуть солодкі варіанти страв – пудинги, каші, десерти. Наприклад такий рецепт: промити склянку кіноа водою, потім залити двома склянками молока, додати цукор за смаком і зварити. Потім остудити і викласти шарами, чергуючи з яблучним або сливовим мармеладом у високі склянки, добре охолодити в холодильнику 2-3 години і подати.