Чай матчу

Збирають урожай всього один раз в році. І важливою особливістю є те, що за два тижні до збору врожаю, листя накривають, щоб захистити їх від попадання сонячних променів. Таким чином, чай зберігає свіжість, а листя насичений темно-зелений колір. При цьому листя насичуються амінокислотами, і чай набуває солодкий смак.Після збору врожаю чайні листки обробляють двома способами. У першому випадку їх скручують і сушать, таким чином, виходить чай гекуро. У другому листя сушать прямими і розмелюють, виходить чай тэнтя.
Смак чаю матчу залежить від наявності в ньому амінокислот. Вищі сорти, які збирають першими, мають більш глибокий насичений аромат і солодкий смак, ніж нижчі сорти, зібрані пізніше.
Корисні властивості чаю матчу
Матчу є одним з найбільш корисних видів чаю, так як містить дуже велику кількість корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. Він підвищує імунітет, покращує мозкову діяльність, уповільнює процес старіння організму. Є хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань, знижує рівень поганого холестерину в крові. Запобігає появі каменів у нирках і жовчному міхурі. Чай матчу один з найсильніших антиоксидантів в природі.
Як заварювати чай матчу :Чай матчу заварюють двома способами: міцний (койтя) та слабкий (усутя).
Швидкий Матчу-латте
Якщо ви трохи поспішайте вранці (а хто ні?) спробуйте цей супер швидкий у приготуванні рецепт Матчу-латте. Багатий, пінний і ароматний латте зарядить вас енергією на цілий день.
Для ще більш здорового вибору, використовуйте порошковий чай Матчу преміальної якості.
Інгредієнти:
- 1 чашка (200 мл) теплого молока
- 1/3 чашки (65 мл) теплої води
- 1 ч. л. світлого меду або мигдального молока для солодощі
- 1 ч. л. порошкового зеленого чаю Matcha
Приготування швидкого Матчу-латте:
- У широку чашку або піалу насипте порошок Matcha, додайте воду і повільно збийте вінчиком або ложкою до однорідної консистенції.
- Додайте мед або мигдальне молоко, для солодощі.
- Налийте в блендер разом з теплим молоком.
- Збийте до утворення стійкої піни.
- Влийте в чашку. Посипте корицею і насолоджуйтеся.
- з коров'ячим молоком 3,2 % жирності – 35 ккал / 100 мл
- коров'яче молоко 2,5 % жирності – 25 ккал / 100 мл
Матчу Фраппе
Як приготувати Матчу Фраппе
Інгредієнти на 1 порцію:
- 1/2 – 1 ч. л. Матчу
- 150-200 мл молока (незбиране, соєве, мигдалеве)
- Лід
Рекомендуем готовить этот рецепт на основе специального чая Матча для напитков и кулинарии.
- Сделайте пасту из 1/2 – 1 ч. л. чая матча и 80 мл горячей воды (80°С). Оставьте на 2-3 часа для настаивания.
- Перебейте лед в крошку.
- Добавьте в стакан с молоком пасту из чая Матча и ледовую крошку.
- При желании добавьте сироп, корицу, кусочки фруктов.
Приготовление койтя: Для приготовления крепкого чая берут прогретую сухую посуду, засыпают в нее 4 г порошка. На такое количество заварки берется 50 мл воды. Смесь медленными движениями перемешивают. Койтя должен получиться густым и тягучим со сладко-терпким вкусом. Традиционно койтя заваривается во время чайной церемонии.
Приготовление усутя
Для усутя беруть 2 г заварки і 80 мл води. Посуд обов'язково прогрівають і висушують. Суміш збивають вінчиком, поки не розіб'ють грудочки. На смак усутя гіркувата, має насичений зелений колір і негустий консистенцію. Усутя п'ють без особливих формальностей в колі друзів.
При будь-якому вигляді заварювання чай маття випивають разом з заваркою, що посилює його корисний вплив на організм.