Продавець Рестсервіс плюс розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1166 відгуків
ПРАЦЮЄМО ЗА ПОВНОЮ АБО ЧАСТКОВОЮ ПЕРЕДОПЛАТОЮ ДЕТАЛЬНІШЕ
+380 (96) 340-10-46
+380 (95) 496-10-46
+380 (67) 363-50-65
Деснянська ,самовивозу немаэ, Київ, Україна
«Рестсервіс Плюс»
Кошик
Бодян 1кг зірчастий аніс, фото 2

Бодян 1кг зірчастий аніс

У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Бодян - зірчастий аніс

Бодян - Іліціум справжній сибірський аніс, китайський аніс, індійський аніс, зірчастий аніс, корабельний аніс.
Бодян (Illicium verum Hook.f.) - плоди дерева сімейства Бадьянові (Illiciaceae). Батьківщина - Південно-Східний Китай. Поширення отримав також в Індокитаї (В'єтнам, Камбоджа), в Абхазії.

Як і кориця, що росте в тих місцях, бадьян особливо любимо китайцями. Вони першими використовували цю пряність при приготуванні їжі ще до нашої ери. У Європу бадьян потрапив на початку XVI століття і був дуже дорогим.

Європейці відразу прийняли цю незвичайну пряність, оскільки вона у багато разів покращувала смак випічки та солодких страв. Вже тоді люди навчилися розрізняти смак і анісу зірчастого, як іноді називали бадьян. Аніс зірчастий користувався популярністю й у Росії. Знамениті російські пряники і пряники випікалися зазвичай із застосуванням цієї пряної приправи.

Відомо, що багато прянощів у Росію потрапляли з Європи, куди вони доставлялися водним шляхом. І коли Росія зрозуміла невигідність закупівлі прянощів у Європі та зробила пошуки своїх торгових шляхів через Монголію та Сибір, то першою пряністю, привезеною з Китаю, був бадьян, або сибірський аніс, як його почали називати.

Найбільші насадження бадьяна знаходяться в Китаї, який і споживає його найбільше. Культивується бадьян також у В'єтнамі, Камбоджі, Японії, Філіппінах, Ямайці, Індії та інших тропічних країнах. На Європейському континенті – в Абхазії.
Інші назви бадьяна: аніс зірчастий, аніс індійський, аніс китайський, аніс сибірський, аніс корабельний (іліціум справжній вирощують не тільки як пряність, а й для отримання гарної червоної деревини, яку високо цінують червонодеревники).

Ботанічні особливості бадьяна
Розмножується зірчастий аніс насінням. Плодоносити бадьян починає на п'ятий рік. Цвіте ілліціум світлими квітками, від блідо-жовтих до світло-зелених. Відцвітаючи, утворює зіркоподібне супліддя, яке в міру дозрівання деревіє і змінює колір на темно-коричневий.

Супліддя бадяна є розеткою у вигляді 8, іноді 7, 9, 10 або 12 променевої зірки. Кожен промінь є дерев'янистим, твердим на дотик човником з насінням усередині.

Використовувані частини анісу зірчастого


Зазвичай використовують плоди бадяну. Вони мають сильний запах і солодкуватий насичений смак. Вирощують бадьян у теплому та вологому кліматі. Збирають ще незрілі плоди, які потім сушать на сонці, після чого вони стають коричнево-червоними.

Склад зірчастого анісу та активні речовини


У плодах бадьяна міститься значна кількість (5-10%) багатої анетолом (до 90%) ефірної олії. Анетол бадьяна звичайного представлений Е-ізомером, менш токсичним, ніж Z-анетол. Анетолу бадьян зобов'язаний спазмолітичними властивостями та здатністю викликати відходження газів.

За хімічним складом бадьян близький до анісу (особливо за наявності анетолу), тому має схожість і в смаку. Однак повної відповідності немає.

З насіння бадьяна виділяють ефірну олію, в якій міститься анетол, а також терпини. Наявність інших речовин, таких як смоли, танін, цукру, дає можливість використовувати його як лікувальний засіб.

Аніс зірчастий - бадьян

Бадьян має протиспазматичну, вітрогону дію, покращує діяльність шлунка.


Досліди на тваринах показали, що ефірна олія бадьяна здатна істотно посилювати перистальтику кишечника. Медична практика показала, що дія бадяна на людину, особливо пов'язану з анетолом, у різних умовах по-різному. У малих дозах рослина стимулює травлення та знімає спазми кишечника, а у високих дозах – збуджує центральну нервову систему.

Смакові якості бадьяна та його застосування у кулінарії
Як пряність використовують сухе мелене насіння бадьяна, яке перетворюється при обробці на крупнозернистий порошок коричневого кольору з червонуватим відтінком. При помелі бадьян видає запах, схожий на анісовий, тому часто його називають зірчастим анісом. Насправді бадьян ароматніший і має солодкуватий смак з деяким відтінком гостроти. Аніс ж у смаку містить нудотний відтінок. Тому рекомендації деяких кулінарів про заміну бадьяна анісом у кондитерській справі не зовсім виправдані.

Основні
ВиробникУКК
Країна виробникВ'єтнам
Тип спеційБадьян
УпаковкаПоліетиленовий пакет
Вага1000 г
  • Ціна: 978 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner