Чай Матча японський
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Маття (мачча, мат-ча, матчу) – це зелений чай, що виготовляється у вигляді порошку. Матча є традиційним чаєм, який використовується в японській чайній церемонії. Має солодкуватий смак і насичений аромат. Завдяки великому вмісту у листі хлорофілу чай має яскраво-зелений колір, за що його іноді називають нефритовим напоєм.
Вперше мати з'явився в Китаї в Х столітті під час правління династії Сун. У Японію ж нефритовий напій було завезено XII столітті. І якщо на батьківщині чай був поступово забутий, то в Японії він набув великої популярності і став невід'ємною частиною місцевої культури.
Чим корисна мати На відміну від інших сортів чаю матчу випивається разом з чайним порошком, що робить одну чашку матчу рівносильною за силою впливу всіх корисних властивостей десяти чашкам звичайного зеленого чаю. Матча містить велику кількість антиоксидантів, а також мікроелементів (кальцій, цинк, залізо, магній, натрій, фосфор тощо) та вітамінів (А, С, Е, В1, В6).
Як приготувати маття Для того щоб приготувати нефритовий напій, потрібно взяти півчайну ложку чаю матчу і покласти його в спеціальну велику низьку чашку - матч-дзяван. Потім нагріти до температури 70-80 градусів мінеральну або ключову воду і влити її в матчі-дзяван. Після цього збити напій до утворення маленької піни за допомогою бамбукового чайного віночка. Матча п'ється у чистому вигляді, без додавання цукру, меду чи молока. У традиційній чайній церемонії прийнято пити матчі, перебуваючи в тиші та спокої. Крім традиційного чаювання порошок матчу використовується для приготування, морозива, цукерок, різноманітної випічки та коктейлів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Японія |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
Тип чаю | Матча |
Склад чаю | водорості |
Розмір чайного листа | порошок |
- Ціна: 2 440 ₴/кг