Коріандр горошок 1кг
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Користь та шкоду
Ця пряність займає почесне місце серед спецій, його відносять до засобів народної медицини. Мелений коріандр має імуностимулювальну та протизапальну дію. Тому його застосовують для виготовлення гойних мазей від виразок у порожнині рота та на шкірному покриві.
Додавання меленого коріандру до страви сприяє:
- покращенню апетиту;
- стимулювання роботи печінки;
- виведенню шлаків, що накопичилися з організму.
Також коріандр використовують як м'який сечогінний засіб і для усунення запальних процесів під час циститу та захворювань нирок. Сприятливо впливає ця пряність під час головних і ревматичних болів.
Історичний факт! У середні століття мелений коріандр використовували як ефективний афродизіак.
Завдяки багатому складу меленого коріандру його використовують у фармацевтиці. Його застосовують для виробництва гаренових препаратів, приймання яких покращує процеси травлення, допомагають у разі гастриту та виразок шлунка та дванадцятипалої кишки.
Як зберігати
Цю вишукану пряність для зберігання необхідно помістити в тару та щільно закрити кришкою. Завдяки ефірним оліям, які містяться в меленому коріандрі, страва набуває пряного аромату та незвичайного смаку. У разі неправильного зберігання олії просто впадуть і з'явиться затхлий запах.
Застосування в кулінарії
Ця запашна спеція застосовується в багатьох кухнях світу. Особливу популярність завоював мелений коріандр на Сході. Для жителів Індії він незамінний для приготування сумішей олії та смачних східних ласощів, особливо для посилення аромату хлібобулочних виробів. Найчастіше його додають у ефіопську суміш бербері та туніську офак.
Він є невіддільним компонентом:
- ковбасок і сосисок (Німеччина);
- шин-кебабів (Туреччина);
- аджики, соусів ткемалі та сацибелі (Кавказ).
Насіння кінзи застосовують не тільки меленим, але й цілим. Ця пряна спеція відома та широко застосовується в мексиканській кухні.
Мелений коріандр застосовують для ароматизації батонів, хлібців, здобних булочок, килимків, медових пряників і марципанів. Його додають як приправу для ковбас, сирів, страв із м'яса, риби в маринованому і солоному вигляді, червоношкіряної та савойської капусти, молочних супів і маринадів.
Коріандр використовують для створення різних композицій зі спецій. чудовий у поєднанні з перцем чилі та часником.
Ця пряність здатна істотно поліпшити смакові якості страв із квасолі та сочевиці.
Обмеження щодо вживання
Навіть абсолютно здоровим людям не вартоalізувати меленим коріандром. Ця спеція дуже концентрована та її кількість необхідно дозувати. Рекомендується відмовитися від вживання цієї пряності людям із такими захворюваннями:
- цукровий діабет;
- тромбофлебіт;
- гіпертонія.
Основні | |
---|---|
Виробник | КК Крок |
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Коріандр |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 1000 г |
- Ціна: від 78 ₴/кг