Чіа семена 1 кг
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Насіння чіа або зерна іспанської шавлії являють собою не дуже великі зернятки рослини, що росте на території Південної Америки та відоме людству воно було ще за часів стародавніх цивілізацій.
Корисні властивості чиа: зниження маси тіла під час схуднення. Семена чиа вбирають вологу, у дванадцять разів більше власної ваги
Упродовж багатьох століть ці насіння використовувалися з різною метою, але сьогодні цей екзотичний продукт є справді унікальним у своєму роді природним антибіотиком. Тому зовсім не дивно, що насіння чіа цінують за свої цілющі властивості, водночас вони можуть використовуватися і як харчову добавку під час приготування страв, що так само позитивно позначається на оздоровленні всього людського організму.
Можна сказати, що насіння чіа дійсно є спадщиною цивілізації стародавніх індіанців. Але сьогодні ці зерна досить активно використовуються людьми, які страждають від надмірної ваги, позаяк вони сприяють швидшому процесу схуднення, що робить їх ще більш потрібними.
До того ж прихильники здорового харчування досить широко застосовують насіння чіа як у складі найрізноманітніших продуктів (наприклад, хліб, різні кондитерські вироби, напої, печиво тощо), а також як лікарські засоби.
Насіння чіа: складники
Перш ніж починати вживати насіння чіа, варто докладніше ознайомитися з їхнім складом, позаяк вони чинять не тільки користь для здоров'я, але й мають низку протипоказань до вживання.
Оскільки до свого складу насіння містить досить велику кількість різноманітних елементів, зерна мають велику кількість корисних властивостей, до яких належать:
- жирні кислоти Омега 6 і 3, мінерали, клітковина, вітаміни та білок, сприяють інтенсивному та безпечному зниженню показників холестерину, водночас виявляється ефективна профілактика не тільки атеросклерозу, але також і різноманітних хвороб серцево-судинної та нервової систем.
Водночас насіння чіа можуть використовуватися й під час лікування депресії, епілепсії, множинного склерозу та хвороби Альцгеймера;
- регулярне вживання насіння допомагає нормалізувати не тільки тиск, але й показники рівня цукру в крові;
- насіння чіа є природним і натуральним аналогом антибіотиків, які позитивно впливають на підвищення імунітету.
Також є прекрасним профілактичним засобом проти різноманітних простудних захворювань, застосовуються у разі онкологічних захворювань, сприяють м'якому й ефективному зміцненню імунітету, позитивно впливає на стан флори травної системи, водночас відбувається пришвидшене загоєння ран.
До числа переваг насіння чіа належить і те, що вони не мають руйнівного впливу на печінку;
- дарують відчуття насичення, завдяки чому з'являється прекрасна можливість уникнути переїдання, отже, можна контролювати власну вагу;
- насіння чіа може використовуватися і як засіб, для зняття сильних алергічних реакцій;
- може застосовуватися і як прекрасний і повністю безпечний для здоров'я омолоджувальний засіб;
- надає і загальнозміцнювальний ефект за анемії та різних гормональних порушень.
Попри те, що насіння чіа має досить велику популярність, варто пам'ятати й про наявність певних протипоказань, і, звичайно, побічних ефектів. Це може виникнути в тому разі, якщо насіння приймають у великій кількості.
Варто відмовитися від вживання зерен шавлії в таких випадках:
- людям із низьким тиском;
- у разі наявності діареї, харчових отруєнь, а також різних збоїв у роботі травної системи;
- під час вагітності та в період грудного вигодовування;
- у разі підвищених показників тригліцеридів у крові;
- під час лікування зубів. Річ у тім, що насіння має досить жорстку оболонку, яка може неабияк ускладнювати дотримання гігієни ротової порожнини;
- у разі наявності пухлин простати злоякісного характеру;
- за наявності алергії на кунжутне та гірчичне насіння, а також у разі індивідуальної нестерпності до будь-якого з компонентів, що входять до складу зерен. Річ у тім, що в результаті це може призвести до розвитку досить сильної алергічної реакції, проявлятися яка буде характерними плямами на шкірі, діарей або ускладненим диханням;
- під час приймання кофеїну або антикоагулянтів;
- у разі схильності до підвищеного газоутворення в порожнині кишківника (наприклад, це може відбуватися після вживання в їжу білочаної капусти).
Важливе значення має не тільки дозування, але також тривалість приймання насіння чіа. Саме тому перед тим, як додавати їх під час приготування їжі, обов'язково треба пройти консультацію в лікаря, щоб переконатися, що немає протипоказань, а також дізнатися правила приймання насіння цієї рослини.
Фахівці рекомендують на самому початку приймання насіння чіа вживати тільки мінімальне дозування доти, поки не стане видно брак появи навіть незначних ознак негативних проявів. Варто враховувати той факт, що внаслідок одночасного приймання насіння чіа та будь-яких лікарських препаратів, які надають проносну дію, є ймовірність початку розвитку діареї.
Категорично заборонено вживати насіння чіа довше 12 тижнів. Річ у тім, що на сьогодні не проводилися клінічні дослідження для встановлення дії насіння Чіа на людський організм у разі тривалішого приймання.
У разі регулярного вживання зерен чіа організм людини зазнає деяких змін, як-от:
- нормалізація роботи шлунка через брак переїдання, позаяк апетит людини істотно знижується;
- показники цукру нормалізуються;
- налагоджується й поліпшується робота серцево-судинної та нервової системи людини;
- імунітет зміцнюється, а разом із ним поліпшується і загальний стан здоров'я людини;
- проходить загальне очищення організму від токсинів і шлаків;
- поліпшуються обмінні процеси;
- активізуються процеси спалювання жиру, завдяки чому схуднення проходить плавно, без шкоди для загального стану здоров'я.
Основні | |
---|---|
Виробник | Спадщина |
Країна виробник | Парагвай |
Вага | 5 г |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
Користувальницькі характеристики | |
Тип рослини | насіння чіа |
- Ціна: 340 ₴/кг