Кіноа чорна 1 кг
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Дієтологи порівнюють кіноа з материнським молоком: цей продукт майже повністю засвоюється організмом і є джерелом безлічі корисних речовин
Опис
Кіноа — це однорічна рослина із сімейства Маревих, злакова культура, що росте високо в горах. Вона поширена на висоті від 3000 м над рівнем моря — у долинах гірських схилів із суворими кліматичними умовами. Батьківщиною кіноа заведено вважати береги найбільшого високогірного на планеті озера Тітика в Південній Америці. Тривалий час ця культура вирощувалася місцевими коріннями тільки на території Анд. Поряд із картоплею і кукурудзяною кіноа входили в трійку головних харчових продуктів місцевого населення. Інки називали її «божественним зерном» — не тільки через високе місце вирощування, але й через її багату суміш і корисність, що приносить організму. У сезони неврожайка кіноа заміняла інкам хліб, рис і картоплю. Пізніше цю культуру почали вирощувати й в інших гірських масивах. Так, після схвалення Далай-Лами її стали успішно культивувати в Гімалаях і Тибеті. Кіноа також непогано приживається на землях, що належать раніше джунглям, і на морських узбережжях.
Перша згадка про кіноа в друкованому вигляді датується 1553 роком. У книзі «Хроніка Перу» рослина описує Сьєса де Леона. Авторрівнював його з лебедою мавританської. Пізніше в Росії кіноа також називали лебедою рисовою або лебедою кіноа.
Ця давня зернова культура досягає заввишки майже зросту людини. На високому світло-зеленому стебел — округле листя та плоди, зібрані у великі грона, що завиваються. Зерна кіноа схожі на гречку, але вирізняються забарвленням. Крупа буває бежевою, чорною та червоною — залежно від кольору кіноа ділиться на три основні різновиди.
Зараз ця зернова культура часто є в меню вегетаріанців. Її відварюють і подають як гарнір або додають у супи. Щоб правильно приготувати кіноа, потрібно дотримуватися трьох правил: добре її промити (іначе каша отримає присмак гіркуватості), не перетравити (в іншому разі кіноа розкисне) і ретельно розмішати зварений продукт (щоб уникнути злипання).
Смак кіноа схожий на неохайний рис. З борошна, отриманого з цієї рослини, випікають хліб і виробляють макаронні вироби. А якщо змішати її з цукром і розвести водою, то вийде напій, що добре вгамовує спрагу.
Склад
За даними USDA Nutrient Database в 100 г кіноа міститься:
- Вода — 13.28 г
- Белки – 14.12 г
- Жиры – 6.07 г
- Вуглеводи — 57.16 г
- Харчові волокна (клітинка) — 7 г
- Зола — 2.38 г
Основні | |
---|---|
Виробник | Libra Polska |
Склад | кіноа насіння чорне |
Вага | 1 г |
Країна виробник | Польща |
- Ціна: 290 ₴/кг