Перець зелений горошком 1кгг
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Купити зелений перець горошок у Києві
Зелений перець горошком – не надто поширена на наших кухнях приправа. А все тому, що її не так часто можна зустріти на прилавках. Як багато хто здогадується, зелений перець горошком - це незрілі плоди перцевої ліани, з якої збирають як найбільш популярну, можна сказати, основну приправу, що називається чорним перцем, так і білий різновид цієї приправи.
Батьківщиною перцю вважається Індія. Саме там, а ще у В'єтнамі, Індонезії, Мексиці, на острові Мадагаскар та Бразилії ведеться широкомасштабна робота з вирощування та збирання зерен цієї рослини. Ареал зростання перцю в даний час дуже широкий, але він зосереджений переважно в зоні тропіків.
Зелений перець – дуже цінний у всіх відношеннях продукт. Прянощі є округлими зернятками невеликого діаметру, що не перевищують шести міліметрів. Збирають їх із стручків перцевої ліани – дикорослої рослини з довжиною гілок до десяти метрів. Стручки зібрані в пензлі по п'ять і більше одиниць, а кожен із них містить у собі понад тридцять кістянок. Як такого культурного розведення прянощі немає, хоча в деяких регіонах дикоросла рослина намагаються окультурити. Як виглядає пряність, ви можете бачити на фото, а про те, яким буває перець і в чому його відмінності, ви дізнаєтеся з огляду до цієї статті.
зелений перець горошок на ліані
Основними візуальними відмінностями цих перців для споживачів є колір та ступінь зморщеності шкірки. В останньому випадку в зеленому перці, до речі, допускається наявність як зморщених, так і абсолютно гладких зернят. Залежить це від способу заготівлі зерен і в жодному разі не впливає на смак прянощі. Для тих же, хто вже куштував горошинку прянощі зеленого кольору, відкриються інші критерії класифікації. Так, зелений перець по гостроті буде менш сильним, ніж усі його побратими, а ось аромат його багато разів перевершить звичний для всіх запах чорного і навіть білого перцю. Це досягається завдяки використанню спеціальної, ні на що не схожої методики виготовлення, точніше, сушіння продукту.
Як одержують зелений перець горошком?
Отримують зелений перець горошком так:
Збирають не досягли технічної зрілості хибні стручки перцю і обробляють їх діоксидом сірки, щоб запобігти заплеснюванню.
Сушать плоди при дуже високих температурах (бо кисті дуже водянисті), а потім лущать (очищають) стручки механічним способом.
Отримані у такий спосіб зерна маринують у розчині з великим вмістом солі, витримуючи заготівлю в ньому протягом одного тижня.
Після зупинки процесу ферментації всередині зернят їх промивають у великій кількості води і піддають тривалому вакуумному сушінню.
Готову пряність фасують в упаковки та реалізують великими обсягами. На прилавках магазинів або спеціалізованих відділів, що продають виключно прянощі, зелений перець горошком можна купити як у вигляді цілих зерен, так і як мелений продукт в упаковках невеликої ваги: від десяти до п'ятдесяти грамів.
сушені горошинки зеленого перцю
У світлі останніх подій і бажання отримати незвичайний урожай будинку багато садівників зайнялися вирощуванням чорного перцю в домашніх умовах. Так ось, знайте: рослини справді виростають і навіть плодоносять, але заготовити із них зелений перець навряд чи вийде. Все тому, що вдома неможливо створити необхідні умови для ферментації рослинних плодів. Максимум, що можна отримати з перцевих ліан, це свіжий чорний перець, тому що його виготовлення набагато простіше.
Недосвідченим і початківцям свій кулінарний шлях кухарям хотілося б дати одну пораду: при виборі приправи віддавайте перевагу цілим зерняткам, тому що ефіри зеленого перцю в меленому вигляді досить швидко випаровуються.
Зелений перець горошком можна придбати у вигляді консервів. Баночка маринованих зерен має невелику вагу, а ось вартість її при цьому досить висока.
На багатьох кулінарних сайтах господині пропонують свій випробуваний спосіб одержання пікантної приправи в домашніх умовах. Як основний інгредієнт консерви використовують звичайний зелений перець горошком. Його промивають, а потім заливають окропом і залишають на кілька годин для набухання. Тим часом стерилізують баночки та кришки до них, а також готують маринад, який складається з води та винного оцту в пропорції два до одного відповідно, а також невеликої кількості кухонної солі. Останній компонент зазвичай додають із розрахунку одна столова ложка на літр рідини. Набряклий перець промивають теплою водою, а потім відкидають на ситечко, дозволяючи повністю стекти воді. Приготовлену заливку нагрівають до кипіння, а потім нею швидко заливають перець у банці. Місткість з консервацією прогрівають на водяній бані протягом семи хвилин, а потім закручують і остуджують на повітрі. Готовим до вживання ласощі будуть тільки після місяця з дня приготування.
Зберігати заготівлю можна в коморі або на дверцятах холодильника, а ось використовувати її при необхідності потрібно протягом трьох місяців.
єв з дати розтину.
Склад та властивості
Склад зеленого перцю горошком не відрізняється від чорного аналога приправи. Єдине, про що хотілося б сказати, то це про те, що в готовому продукті зерна зеленого перцю мають більше ефірів, а також меншу кількість піперину.
У зернах зеленого перцю горошком знаходяться:
магній;
цинк;
марганець;
залізо;
йод;
фтор;
кальцій;
селен;
мідь;
фосфор;
натрій;
бета-каротин;
вітаміни групи В, зокрема, В1, В2, В6, В9;
аскорбінова кислота;
вітамін А;
вітамін До.
Основними активними речовинами, що містяться в продукті, є:
крохмалі;
жирні олії;
глікозид;
алкалоїди;
смоли;
камедь;
вітамін Е.
Усі перелічені компоненти перебувають у зернятках у збалансованому співвідношенні. Завдяки цьому продукт має загальнозміцнюючу та омолоджуючу властивість, а ще є афродизіаком. Калорійність зеленого перцю горошком невисока і становить близько сорока кілокалорій на сто г сушеного продукту. Враховуючи мінімальну кількість приправи, що йде на приготування однієї порції страви, можна сказати, що використання приготування щіпки меленого зеленого перцю не вплине на загальну калорійність готових ласощів.
жменя зеленого перцю
Використання в кулінарії
Інформації про використання у кулінарії такого незвичного для багатьох зеленого перцю небагато. Але ми намагатимемося розповісти про нього якнайбільше в цьому розділі статті.
Особливо популярний сушений і маринований зелений перець горошком користується в Індії, країнах Азії та Таїланді. Там перший різновид додають не тільки в перші або другі страви, але і в чай або каву, а другий їдять як закуску.
У кулінарії європейських країн зелений перець горошком з'явився нещодавно, і тому поки що він не встиг набути такої популярності, як, наприклад, його «близький родич» чорний перець. Варто зазначити, що сьогодні цю нову для багатьох спецій можна знайти у складі багатьма улюбленою сумішшю перців, а також у якісних (і дуже дорогих) зборах для маринування та засолювання риби.
На думку гурманів, найкраще пряність підкреслює смак:
курячого м'яса;
кролятини;
овочів та коренеплодів:
картоплі;
всіх видів капусти;
моркви;
помідорів;
баклажанів;
кабачків;
грибів;
рису;
курячих яєць;
сирів та бринзи;
морської риби;
морепродуктів.
Зелений перець, в принципі, можна використовувати у всіх рецептах, де рекомендується додавати його чорний аналог, крім маринадів для консервування овочів на зиму. Прекрасний аромат такий перець, зокрема, надає:
супам;
м'ясним та рибним бульйонам;
звичайним та паровим омлетам;
підливам;
курячим та рибним котлетам та тефтелям;
легким салатам;
грибний ікри;
холодним та гарячим соусам;
паштетів;
ковбас.
У смаку всіх перерахованих страв не буде відчуватися гостроти, але аромат перцю в них буде відчуватися в рази сильніше. Зелений перець не перебиває смаку страви, а, навпаки, підкреслює його. Саме тому таку приправу дедалі активніше застосовують сучасні кулінари.
Зелений перець горошком є самостійною спецією, а також добре поєднується з багатьма іншими звичними прянощами. Найкращі ароматичні композиції кулінари складають з перцю з:
розмарином;
материнкою або чебрецем;
естрагоном (тархуном);
любистком;
селера;
пастернаком;
петрушкою;
шафраном;
куркумою;
майораном;
лавровим листом;
базиліком;
кропом;
сушеним часником.
Ці спеції в різних пропорціях і компонуванні поєднують із зеленим перцем горошком, а потім розтирають у ступці. Найкращою умовою вважається приготування ароматичних сумішей безпосередньо перед використанням і додавання їх буквально за п'ять хвилин до кінця приготування або перед подачею страви на стіл.
З маринованих зерен зеленого перцю горошком в італійських сім'ях готують смачний соус до м'яса та м'ясних виробів. Для цього в невеликому, але глибокому жаростійкому посуді товчуть зерна маринованого перцю, змішують їх з жирними вершками, а потім додають в масу кілька крапель лимонного соку і пару крупинок солі. Отриману масу нагрівають до 90 градусів Цельсія (майже до кипіння) на водяній бані і відразу ж подають до столу. Смачний додаток у нашому регіоні можна спробувати в італійських ресторанах, в яких подають м'ясо та рибу, запечені на вугіллі або барбекю.
гілочка зеленого перцю
Зберігання спеції
Зберігання сушеного зеленого перцю горошком нічим не відрізняється від правил інших спецій. Основними вимогами є захист продукту від впливу зовнішнього середовища, до яких відносяться:
Вологість та температурний режим. Зберігати перець потрібно виключно в сухому та теплому приміщенні (з температурою повітря не нижче 20 градусів Цельсія та вологістю не більше сімдесяти відсотків) з гарною вентиляцією. У жодному разі пряність не можна піддавати стрімкому перепаду температур, тому що це може спричинити утворення конденсату в місці зберігання продукту.
Яскраве сонячне світло. Запобігти згубній дії допоможуть паперовий пакет, полотняний мішеч
ек з зав'язками або баночка з кришкою, що щільно прилягає, і бажано з темного скла.
Неприємні запахи. Споживачам потрібно ретельно стежити за відсутністю предметів, що сильно пахнуть, поряд з місцем зберігання прянощів, у тому числі і на момент продажу, тому що зерна перцю легко абсорбують пари нафти (у тому числі від лаків, фарби, палива та автомобільних вихлопів), а також за товарним. сусідством. Не варто забувати про вплив на продукт інших речовин, наприклад, освіжувачів повітря, дезінфікуючих препаратів, парфумів та всілякої побутової хімії.
Дотримання правил дозволить насолоджуватися ароматом сушеної прянощі протягом календарного року.
Щодо маринованого продукту хочеться відзначити, що споживачеві варто звернути увагу на рекомендації щодо зберігання, обумовлені виробником. Особливу увагу варто приділити терміну зберігання продукту в закупореному вигляді та дотримання цих умов у магазині. А ось після розтину баночку із прянощами потрібно обов'язково зберігати щільно закритою в холодильнику.
багато сушеного перцю
Користь та шкода
Про користь і шкоду від вживання зеленого перцю горошком скажемо наступне. Продукт, як і інші прянощі, що мають пекучий аромат та велику кількість ефірів, потрібно вживати дозовано.
Рекомендованої дози добового використання як такої немає, тому що вона є індивідуальною для кожної людини. Обов'язково варто звернути увагу на синдроми, пов'язані з розладом травлення (тяжкість у шлунку або болі в епігастральній ділянці), тому що це може вказувати на передозування продукту в раціоні, а також свідчити про індивідуальну непереносимість спеції. У такому разі вживання зеленого перцю горошком варто зменшити, або навіть повністю виключити на деякий час.
Не рекомендують вживати приправу тим, хто страждає:
виразкову хворобу будь-якого відділу травної системи;
зниженням рівня гемоглобіну у крові;
гострими запальними або застійними процесами сечовидільної системи, зокрема, скупченням солей у нирках, сечоводах або сечовому міхурі.
Серед позитивних властивостей від прийому внутрішньо зеленого перцю горошком слід зазначити:
уповільнення старіння шкірних покривів;
зняття похмільного синдрому;
зняття нападів сильного кашлю;
усунення неприємного запаху з рота: продукт дезінфікує та надає допомогу у запобіганні руйнуванню зубної емалі;
покращення сну;
збільшення працездатності та зняття безпричинної втоми;
розрідження крові;
покращення роботи мозку, що сприяє кращому запам'ятовуванню інформації;
зниження газоутворення та усунення спазмів у кишечнику;
активізацію роботи серцевого м'яза та зниження ризику виникнення інфарктів.
Зелений перець, так само як і його аналоги, допомагає боротися з вірусами та полегшує стан при ГРВІ та грипі, а також чинить антиоксидантну дію, усуваючи інтоксикацію.
Особливу увагу на плоди зеленого перцю варто звернути жінкам, бо він:
По-перше, допомагає кращому засвоєнню їжі та прискорює метаболізм, сприяючи збереженню фігури та боротьбі із зайвими кілограмами. Одним із найбільш популярних останнім часом способів пасивного схуднення є вживання несолодкого настою із звичайного чорного чаю зі щіпкою меленого перцю. Напій готують точно так, як і звичайний чай, тільки на порцію додають третину чайної ложки свіжомелених сушених горошин зеленого перцю.
По-друге, не рекомендований до вживання в їжу в період грудного вигодовування малюків, тому що він поряд зі збільшенням виробітку молока може погіршити смакові якості безцінного продукту.
По-третє, допомагає в очищенні організму від токсинів та важких сполук. В результаті вживання продукту очищаються пори шкіри, стає здоровим волосся і зміцнюються нігті. Є дані, що вживання зеленого перцю горошком допомагає протистояти підступному захворюванню, яке називається раком, тому що гальмує розвиток пухлин.
Чоловікам також шанувальники народної медицини радять використати зелений перець. Суміш із взятих у рівних пропорціях такого меленого перцю та меду, розчинену в молоці, рекомендується вживати для стимуляції потенції та загального омолодження організму. Оптимальним курсом прийому біостимулятора вважається три тижні. За місяць курс можна повторити.
Вживання зеленого перцю горошком у раціоні дозволяє людині не тільки відчувати себе здоровою, а й бути нею насправді. Тому, дбаючи про своє самопочуття, не відмовляйте собі в такому корисному продукті!
піала з перцем горошком
Фотографії продукту
грона зеленого перцю свіжий зелений перець різноманітний сушений перець горошком
Рецепти приготування страв з фото
грибна солянка рецепт з фото
Солянка грибна пісна з солоними огірками та іншими овочами
300 хв.
Бешбармак із конини
Бешбармак із конини
350 хв.
Схожі продукти харчування
розсип меленого коріандруКориандр мелений
розсип насіння чорного кунжуту Чорний кунжут
чорний кардамонЧорний кардамон
женьшеньЖеньшень
Харчова
Перець зелений горошком - це ні що інше, як плоди перцевої ліани, що не дозріли, або всім добре знайомого перцю чорного. Горошинки зеленого перцю діаметром від 3 до 6 мм. Смак цього перцю менш гострий, зате він більш ароматний і ніжний.
Горошинки перцю розміром від 3 до 6 мм. На смак пряність не така гостра як інші види перцю і має більш приємний і ніжний аромат.
Вирощують зелений перець горошком у В'єтнамі, Бразилії, Індії, Індонезії.
До складу прянощі входять білки, жири, вуглеводи, вітаміни А, В, РР, Е, К, С, макро та мікроелементи.
Застосування зеленого перцю горошком поширене у кулінарії та медицині. ТОВ "Рестсервіс плюс" пропонує Вашій увазі широкий вибір перцю, овочів, фруктів, імпортного та вітчизняного виробництва, спеції, прянощі, орехи, сухофрукти, італійські продукти, ванільна паличка.
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Виробник | УКК |
Країна виробник | Індія |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 900 ₴/кг