Сироїжка сушений гриб Закпаття 1 кг
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Сироїжка їстівна (Russula vesca) — шапковий гриб третьої категорії, який має гарні смакові якості, його вживають свіжим, використовують для приготування перших страв, смажать, маринують, солять і навіть сушать. Зібрані гриби сушимо у сушках при температурі не вище 40—50 °C. Висушена сировина містить не більше 12% вологи. Сироїжка їстівна (Russula vesca) сушена Місцеві назви — підпенька, голубінка. Будова Шапка 5-10 см у діаметрі, напівкуляста, опукло-подушкоподібна, згодом плоско- або увігнуторозпростерта, щільном’ясиста, сірувато-червонувата або сірувато-рожево-коричнювата, найчастіше з лілуватим відтінком, часом у центрі рудувато-оливкувата, з тонким, гладеньким краєм, гола, клейкувата, при висиханні матова. Шкірка знімається. Пластинки вузькі, білі. Спорова маса біла. Ніжка 2-5 Х 1,5-2,5 см, коротша за діаметр шапки, біла (зрідка рожевувата), щільна, тверда, донизу трохи звужена і часом рудувата. М’якуш білий, щільний, солодкий, при розрізуванні не змінюється або трохи рудіє, з приємним грибним запахом. Практичне використання Сироїжка їстівна — шапковий гриб третьої категорії, який має гарні смакові якості, його вживають свіжим, використовують для приготування перших страв, смажать, маринують, солять і навіть сушать. Зібрані гриби сушимо у сушках при температурі не вище 40—50 °C. Висушена сировина містить не більше 12% вологи.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 750 ₴/кг