Зелена гречка 1 кг
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Чим відрізняється звичайна коричнева гречка від зеленої? Все просто: зелена гречка — це все та ж гречана крупа, але не піддалася на виробництві масованої обсмажування. Єдине, що переживають зернята гречки, — їх очищають тільки від найжорсткіших, зовнішніх плодів і сушать природним способом. Лише один крок, а різниця величезна: в живому зерні зберігається все, що в ньому закладено природою, насамперед ударна група вітамінів В, а вони, якщо вірити офіційній медицині, — одні з найважливіших регуляторів усіх систем організму: від нервової стабільності до протидії холестериновим бляшкам.
Плужний список зеленої гречки досить великий: довго засвоюється, не містить глютену, та ще й багата на хлорофіло, який і надає круп його зеленого кольору та дає виганяти з зерен корисні проростки.
Але є свої витрати. Зелену гречку потрібно вміти готувати. Багато хто не вміє. У зеленій крупі їм бракує пружності, розсипчастості та присмаку смажених горішків, за які ми дорожимо грічку просмажену. Її смак трав'янистий і неврозумний. До того ж за нею складностежити: варто перетримати на вогні, і чарівне зерно перетворитися на малоїстівний клейстер.
Ми звернулися до знайомих кондитерів і шефів за порадами, як готувати зелену гречку так, щоб не було прісно та нудно. Виявляється, диво-крупа придатна не тільки для каші, але й здатна прийняти масу їстівних образів: від хумуса та ризото до вафель і оладок. А наприкінці — кілька перевірених рецептів.
Як готувати зелену гречку, щоб зберегти вітаміни
Олександр Штепа, шеф-кухар ресторану КМ20
«Зелена гречка — живий продукт, але якщо варити її у разі сильного кипіння, то багато її переваг у буквальному сенсі підуть у воду. Простіше та смачніше готувати таку кашу старим дідівським методом: не варити, а пропарювати. Промити, щоб позбавити сміття і лушпиння, залити каструлю водою в пропорції 1:2 і на невеликому вогні довести до кипіння. Щойно закипить, зняти з вогню та закутати в ковдру.
Сироїди воліють взагалі не піддавати зелену крупу термічної обробки, просто розмочують у холодній воді. Але я б погоджуся — на крузі можуть залишитися гербіциди та інша хімія, їхня холодна вода до кінця змиє. До того ж промисловим способом гречку прокачують за 200 градусів, не залишаючи в ній нічого живого, у домашніх умовах такого жару їй можна задати, тільки якщо ви вирішите зробити з гречки попкорн. А всього лише пропаривши грічку, жодного вбивства вітамінів ви не зробите ».
Що додати в кашу із зеленої гречки
Олександр Штепа:
«Смач у зеленої крупи не надто виразний, зате є незвичайна ніжна текстура та приємний трав'яний, ненав'язливий аромат. І колір, звичайно, оптимістичний. А смак зеленої гречаної каші можна правильно подати та красиво декорувати. Наприклад, окремо загасити на сковороді цибулю та морква з гілочкою чебрецю на великій кількості вершкового масла, потім перетворити все це блендером на крем і додати в пропарену крупу — і буде вже зовсім інша річ. Чудово поєднуються із зеленою гречкою вранці, якщо ви готуєте що-небудь із курячої печінки або шлунків, наприклад, розсольник: киньте в нього зелену гречку, гірше точно не буде.
А якщо хочете веганський варіант, тоді забезпечте зелену гречку соусом із кольорової капусти: відваріть капусту, залийте рослинним молоком, додайте трохи мускату, солі, обсмажений на оливковій олії часник і збийте все разом блендером. Якщо любите гостре, можна ще додати перець чилі або підкопчену паприку. Потім усе це змішайте з пропареною гречкою й отримаєте шовковисту ніжну кашу — чи то плов, чи то крем».
Основні | |
---|---|
Виробник | Нєо |
Країна виробник | Україна |
Вид крупи | Ядриця (цільне зерно) |
Вага | 1 кг |
- Ціна: 160 ₴/кг