Гірчиця біла ціла
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Показання: гіпертонія, захворювання печінки, жовчного міхура, розлади травлення, метеоризм, ревматизм, ішіас, шкірні екземи, бронхіт.
Застереження: висока температура, висока Пітта, туберкульоз легенів, запалення нирок.
Препарати: порошок, масло, відвар.
Батьківщина білої гірчиці – Середня Азія. Зустрічається вона також на Кавказі, в Західному Сибіру, в чорноземній зоні Росії. Гірчицю розводять на полях у степовій зоні. Біла гірчиця в дикому вигляді зустрічається в Південній Європі (Греція, включаючи Крит, Італія, включаючи Сицилію і Сардинію, Франція, включаючи Корсику, Португалія, Іспанія), в Україні, в Західній Азії (Кіпр, Іран, Ірак, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Сирія, Туреччина), на півночі Пакистану, в Північній Африці (Алжир, Єгипет, Лівія, Марокко, Туніс).
Гірчиця є однією з найважливіших олійних культур. Гірчична олія широко використовується в кулінарії і медицині.
Гірчичні насіння також вважаються афродизіаком в Азії, а в Християнському світі символом віри.
В кулінаріїІсторично склалося так, що гірчиця - одна з основних європейських спецій. Без гірчиці важко уявити собі не тільки українську, російську, але й більшість європейських кухонь. Насіння гірчиці, володіючи ніжним і пікантним смаком, використовуються як цілими так і меленими в кулінарії, для консервування заготовок, приготуванні страв з овочів (білокачанної і червонокачанної капусти), супів і т. п.
У Росії широко відома гірчиця гостра запальна приправа, яку готують з порошку мелених насіння жовтої гірчиці, води і оцту. В Америці такий соус роблять більш солодким і менше і пекучим пряним, вона виходить більш рідка.
Гірчиця володіє хорошими емульгуючими властивостями, що дозволяє її використовувати при приготуванні веганского майонезу.
Крім жовтої/білої гірчиці відома гірчиця чорна, яка поширена в Індійській кулінарії.
Не тільки насіння гірчиці використовуються в їжу в хід йдуть так само листя і молоді розетки білій гірчиці.
В медициніГірчиця біла використовується як протиотруту; всередину - при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, раку шлунка, при захворюваннях органів дихання.
У стародавніх травниках рекомендувалося при головному болю змішати 3 чайні ложки гірчичного порошку з водою в густу масу, настояти 5 хвилин, нанести на невеликий шматок тканини і прикласти ззаду біля основи голови на 5 хвилин.
При зубному болю - жувати гірчичні насіння. Полоскання горла застосовували при астмі, ангіні, паралічі мови. Олія з насіння використовували при нерухомості суглобів, пухлинах, сечокам'яної хвороби.
Порошок, відвар з насіння гірчиці приймають всередину при злоякісних новоутвореннях різної локації.
Насіння гірчиці надали статус офіційного лікарської рослини в Туреччині, Венесуелі, Китаї.
У Росії давно відомий метод лікування різних захворювань за допомогою гірчичників, які неважко зробити в домашніх умовах. Для цього насіння білої/жовтої гірчиці змолоти в кавомолці. Змішайте порошок гірчиці з водою до консистенції густої мазі. Через 20-30 хвилин гірчичну масу наносять тонким шаром на чистий аркуш паперу, або тканину і прикривають шматочком марлі і прикладають до тіла на 10-15 хвилин. нанесене на поверхню тісто з насіння гірчиці (або гірчичники) викликають подразнення чутливих нервових закінчень, внаслідок чого настає почервоніння шкіри, що пов'язано з припливом крові до цієї ділянки. Відбувається перерозподіл крові, що сприяє затуханню і зменшенню запальних процесів в органах.
Гірчичники прикладають до литок або підошов ніг як відволікаючий засіб при високій температурі, головного болю, подагрі, ревматизмі.
Після сильного переохолодження є рекомендація опустити ноги в таз з теплою водою всипати при цьому 1-2 столові ложки гірчичного порошку.
Основні | |
---|---|
Виробник | Чистий лист |
Країна виробник | Україна |
Вага | 1000 г |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
Рід рослини | Гірчиця |
Колір | Білий |
- Ціна: 139 ₴/кг