Ялівець плоди сушені 1 кг
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Ялівцеві ягоди — це плоди ялівцю, які часто використовуються в кулінарії, а також для виробництва ялівцевого цукру. Іноді використовується хвоя, але не як інгредієнт для страв, а як інструмент продовження терміну придатності продуктів. Ягоди ялівцю мають темно-блакитний колір і мають кисло-солодкий терпкий смак зі своєрідним відтінком і приємним хвойним ароматом.
Рослить ягоди в усій Північній півонії. Деякі види поширені й в Африці. Отруйні сорти ялівцю легко визначаються за двома кісточками в плоді.
Ялівцеві ягоди переважно використовують для приготування страв із дичини. Вони здатні відбити неприємний присмак оленини та зайчатини, закріпити неповторний смак ведмежатини та посилити смакові якості пернатої дичини. Такі страви рідкість на нашому столі, але це не означає, що ягоди ялівцю більше ніде використовувати. Вони чудово пом'якшують смак свинини, птиці, телятини або риби. Часто ялівець використовують для приготування ковбаси або шинки. Цікаво, що якщо м'ясо вимити в ялівовому маринаді, то воно матиме смак дичини.
Бочкова квашена капуста, заправлена ялівовими ягодами, набуде аромату і смаку, не схожий на звичайний смак квашеної капусти. Цікаві відтінки смаку й аромату виходять також у картоплі, бульйону, фаршу або паштета, якщо додати туди ялівові ягоди. Рослина особливо популярна в німецькій і північнофранцузькій кухні. У Латвії з використанням ягід коптять курятину, а у давнину коптили рибу та м'ясо. Ялівець не тільки надає їм цікавого смаку, але й збільшував термін зберігання.
Ягоди часто використовують для приготування різноманітних напоїв: пива, морсів, киселів, квасів, настоянок і горілки, особливо ялівцевої. Із сушених ягід виходить чудовий суррогат кави. Свіжі ягоди використовуються під час випікання кексів, килимків, пряників і виробництва мармеладу.
Основні | |
---|---|
Виробник | УКК |
Країна виробник | Україна |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 590 ₴/кг