Фенхель
Фенхель — багаторічна трав'яниста рослина родини селери, до 90-200 см заввишки. За зовнішнім виглядом схожий на кріп, на смак і аромат ближче до анису, але з більш солодкуватим і приємним смаком.
Фенхель буває звичайний і овочевий, у останнього м'ясисте дуло. Визначати треба дуже ретельно: можна сплутати з іншими, отруйними парасольками! Корінь фенхелю веретеноподібний, м'ясистий, зморшкуватий.
Стебель із блакитним нальотом, прямий, гілкистий. Листя тричі-, чотирижільники-перисті, з довгими нитковими часточками. Дрібні жовті квіти розташовані на верхівках стебел у формі плоских складних парасольок. Плод фенхелю — довгаста двосім'янка, солодкий на смак.
Квітет фенхель у липня-августі, плодоносить у вересні. Культується фенхель як лікарська рослина.
Фенхель звичайний належить до давніх лікарських засобів. Його широко застосовували Гіппократ, Діоскорид,рімія й Авіценна.
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Тип | Вагові |
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 120 ₴/кг