Підосиновик (Аurantiacum) сушений 1кг.
Підосиновик (Аurantiacum) сушений Місцеві назви — червоняк, червонюх, красноголовець, краснюк, трепетник. Гриб їстівний. Використовують свіжим, про запас сушать, маринують, засолюють. Зібрані гриби сушимо у сушках при температурі не вище 40—50 °C. Висушена сировина містить не більше 12% вологи. Місцеві назви — червоняк, червонюх, красноголовець, краснюк, трепетник. Опис Шапка 4-12 (15-20) см у діаметрі, напівсферична, потім опукло-розпростерта з підгорнутим краєм, темно-червона, брунатно-поморанчева, поморанчево-червона (колір шапки мінливий, різних відтінків, при достиганні вицвітає), гола або тонкоповстиста, суха. Шкірка не знімається. Пори білуваті, згодом сіріють, дрібні, округлі. Ніжка 8-15(20) Х 1,5-4,5 см, щільна, білувата, темно-волокнисто-луската. М’якуш білий, при розрізуванні на повітрі спочатку трохи рожевіє, згодом ліловіє та чорніє, з приємним запахом і смаком. Використання Збирають у травні — жовтні. Гриб їстівний. Використовують свіжим, про запас сушать, маринують, засолюють. Зібрані гриби сушимо у сушках при температурі не вище 40—50 °C. Висушена сировина містить не більше 12% вологи.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 650 ₴/кг