Продавець Рестсервіс плюс розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1180 відгуків
ПРАЦЮЄМО ЗА ПОВНОЮ АБО ЧАСТКОВОЮ ПЕРЕДОПЛАТОЮ ДЕТАЛЬНІШЕ
+380 (96) 340-10-46
Деснянська ,самовивозу немаэ, Київ, Україна
«Рестсервіс Плюс»
Кошик
Маслюк звичайний (Suillus luteus) сушений 1кг., фото 2

Маслюк звичайний (Suillus luteus) сушений 1кг.

Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Маслюк звичайний (Suillus luteus) сушений Місцеві назва — козляк, козар. Дуже добрий їстівний гриб. Перед приготуванням з шапинки знімають шкірку, бо навіть після відварювання залишається слизистою і при вживанні може викликати розлад шлунку. Використовують маслюки свіжими, про запас сушать, солять, маринують. Маслюк звичайний (Suillus luteus) — вид грибів із роду маслюк родини маслюкових (Suillaceae). Місцеві назва — козляк, козар. Опис Шапка 3-8(10-12) см у діаметрі, напівсферична, потім опукло- або плоскорозпростерта, з тупим краєм, каштанова або жовтуватокоричнювата, гола, клейка. Шкірка знімається дуже легко. Пори спочатку білуваті, з віком жовтіють, кутасто-округлі. Спори брудно-жовтуваті, 7-10,5 × 3-3,5 мкм. Ніжка 3-8(10) × 1-3 см, щільна, білувата, пізніше жовтувата, коричнювата, з кільцем, яке швидко зникає. Кільце пластинчасто-плівчасте, біле, згодом коричнювате, іноді з лілуватим відтінком. М’якуш водянистий, білуватий, з віком жовтуватий, під шкіркою темніший, при розрізуванні на повітрі не змінюється, смак і запах приємні. Поширення Гриб поширений у хвойних лісах Євразії та Північної Америки, завезений на південь Австралії та до Нової Зеландії. Зустрічається по всій Україні у хвойних (соснових) і мішаних лісах. Збирають з липня по листопад. Великі популяції виду цього гриба в останні роки відзначаються у заповіднику “Медобори” та в околицях санної траси в м. Кременець, Тернопільської області. Використання Дуже добрий їстівний гриб. Перед приготуванням з шапинки знімають шкірку, бо навіть після відварювання залишається слизистою і при вживанні може викликати розлад шлунку. Використовують маслюки свіжими, про запас сушать, солять, маринують.

Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Тип продукціїСушені
Вага1000 г
  • Ціна: 760 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner