Польський гриб (Imleria badia) сушений 1кг.
Польський гриб (Imleria badia) сушений Місцеві назви — пісочник, підгрибок, чорноголовець. Дуже добрий їстівний гриб. Використовують свіжим (варять, смажать), про запас сушать, маринують. Польський гриб також має лікувальні властивості. Шапка 4-10 (12-15) см у діаметрі, товстом’ясиста, напівсферична згодом опукло-розпростерта, темно-коричнева, різних відтінків, гола, суха, у вологу погоду трохи клейкувата. Шкірка не знімається. Пори кутасті, білуваті, з часом жовтуваті, зеленувато- або оливкувато-жовті, від дотику стають синювато зеленуватими, згодом коричнюватими. Спори 12-16 Х 4,5-6 мкм. Ніжка 4-10(12) Х 1-3(4) см, кольору шапки або світліша, гола чи волокниста, іноді тонко луската, від дотику синіє. М’якуш білий або жовтуватий, під шкіркою темніший, при розрізуванні на повітрі трохи синіє, приємний на смак і запах. Використання Росте у хвойних і мішаних (з сосною) лісах, переважно на піщаному ґрунті; у липні — жовтні. Дуже добрий їстівний гриб. Використовують свіжим (варять, смажать), про запас сушать, маринують. Польський гриб також має лікувальні властивості.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 910 ₴/кг