
Ялівець сушений 1 кг
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Ялівцеві плоди вживаються як пряність у західноєвропейській (англійської, французької, німецької), північноєвропейській (шведської, фінської) кухнях і, почасти, в російській кухні.
У французькій кухні пряність ялівець додають у страви з м'яса або домашньої птиці, коли їм бажають додати аромат дичини, В російській кухні ялівцеві ягоди кладуть у квашену капусту. Зазвичай їх використовують при приготуванні лісової дичини — медвежатины, м'яса кабана (вепра), різних видів оленини, зайчатини, а також боровий пернатої дичини — тетерок, глухарів, рябчиків, куріпок, вальдшнепів. Ялівцевий пряність або відбиває неприємний смак (у оленини, зайчатини), або закріплює специфічний аромат (у медвежатины), або посилює чисто «лісовий» колорит (у пернатих).
Без ялівцевим приправи немислимі деякі різновиди киселів, сиропів, морсу, квасу, желе і мармелад. В народі ще великою популярністю користується настоянка на шишкоягодах. А в західних країнах до цих пір випускають пиво і горілку, зварені за старовинними рецептами в промислових масштабах і умовах.
З плодами ялівцю можна на кожен день готувати смачний чай, який до того ж послужить прекрасним засобом для підняття імунітету. Для цього потрібно 2 чайні ложки свіжих ягід залити половиною літра окропу і настояти 10 хвилин. Також на відварі можна готувати квас, який стане чудовим освіжаючим напоєм в літню спеку.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | УКК |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 560,50 ₴/кг