Продавець Рестсервіс плюс розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1206 відгуків
ПРАЦЮЄМО ЗА ПОВНОЮ АБО ЧАСТКОВОЮ ПЕРЕДОПЛАТОЮ ДЕТАЛЬНІШЕ
+380 (96) 340-10-46
+380 (95) 496-10-46
Деснянська , самовывоза нет, Київ, Україна
«Рестсервіс Плюс»
Кошик

Барвник харчової гелевий

Барвник харчової гелевий

Гелеві харчові барвники відрізняються від звичних багатьом сухих варіантів деякими особливостями:

  1. Висока концентрація барвника і густа консистенція, що дозволяє забезпечити економну витрату (для отримання насиченого кольору достатньо всього пари крапель).
  2. Гелеві барвники рівномірно розподіляються по всій масі продукту.
  3. Універсальність у застосуванні, так як такі барвники підходять для шоколаду, глазурі, кремів, тіста і т. д.
  4. Повна безпека для здоров'я.
  5. Відсутність запаху і нейтральний смак, що важливо для кондитерських виробів.
  6. Не впливає на консистенцію продукту, так як гелевий барвник вноситься в мікроскопічних об'ємах.

У складі гелевих харчових барвників є синтетичні пігменти, основа (гліцерин, вода), загусники, консерванти, стабілізатори. Ці компоненти абсолютно безпечні і гіпоалергенні.

Чим можна замінити гелевий барвник?

Фарба-гель (так іноді називають гелевий барвник) універсальна в застосуванні. Однак при цьому її можна замінити пастоподібними, рідкими і сухими барвниками. Досить підібрати найбільш відповідний варіант в залежності від ваших потреб. Наприклад, порошкоподібний матеріал слід розвести в рідині. Але в ряді випадків він може погіршити консистенцію тіста, мастики чи крему.Пастоподібні фарби більш концентровані порівняно з гелевими. Їх не рекомендується використовувати, якщо в фарбованій продукті є лимонний сік або інша кислота. В результаті фарбувальний склад просто вступає в реакцію і змінює колір.

Рідкі фарби підійдуть для роботи з кремами, мастикою і карамеллю. Але вони не призначені для використання разом з продуктами на масляній основі. Тут все зрозуміло — вода з жиром не змішується.Як зробити гелевий барвник з сухого? Вдома у вас це навряд чи повноцінно вийде. Однак можна спробувати приготувати концентрат фарбувальний. Розчиніть пігмент в достатній кількості гліцерину.

Особливості застосування гелевого барвника

Использовать гелевый краситель достаточно просто. Важно знать ряд ключевых особенностей. Чтобы окрасить продукт в глубокий яркий цвет, будет достаточно добавить всего 1-2 капли гель-краски. Далее все нужно размешать для её полного распределения. Но что делать, если нужно получить светлый тон при небольшом количестве продукта? Здесь нужно работать с зубочисткой. Набирайте минимальное количество гелевого красителя на её кончик и вводите постепенно.

Многих беспокоит вопрос, можно ли смешивать несколько гелевых пищевых красителей? Ответ: да. Так вы можете получить различные оттенки. Однако здесь следует использовать только красители от одной марки. Связано это с тем, что основа у разных производителей отличается. Также обратите внимание на тот факт, что водорастворимые краски-гели используют для создания различных растворов для аэрографии.

Красим мастику гелевыми красителями

Можно ли красить мастику при помощи гелевых красителей? Да! Здесь работаем по обычному принципу. Добавьте гелевый пищевой краситель в продукт и хорошо разомните мастику. Вам нужно добиться равномерного перемешивания. На мастике можно сделать рисунок, что позволит придать декору выразительности. Как это сделать? Все просто:

  1. Создайте базовый состав. Для этого разведите сухую порошковую краску белого цвета несколькими каплями водки.
  2. Добавьте немного гель-краски при помощи зубочистки и тщательно перемещайте.
  3. Подкорректируйте цвет при необходимости, добавляя нужную краску или разводя смесь базовым составом.
  4. Нанесите полученную краску на мастику с помощью подходящей кисточки.

Красим шоколад гелевым красителем

Гелевые красители отлично подходят для шоколада. Однако здесь важна основа материала. Чтобы состав распределился равномерно в белом шоколаде, в нем должен быть спирт. К подобным красителям относят варианты на основе глицерина.

Как правило, краски-гели на водной основе не применяют для работы с шоколадом, ведь вода с маслом не смешивается. Однако все же есть специальные добавки, которые позволяют равномерно вмешать гелевый краситель в белый шоколад.

Красим масляный крем

Принцип применения краски аналогичен варианту с мастикой. Здесь нужно добавлять краситель в крем понемногу. Размешивайте все тщательно. Лучше начать с минимального количества краски, чтобы постепенно добиться желаемого оттенка.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner